Testimonial Stijn Uitterhaegen

Ik ben mijn carrière begonnen bij Proximus na mijn studies Burgerlijk Ingenieur aan UGent en een Master General Management aan Vlerick Business School. Enkele jaren later vroeg Barco me om hun sales in Oost-Europa te leiden. Daarna kreeg ik vrij vlug de mogelijkheid om regiodirecteur te worden en om vervolgens de Health Care divisie van Barco in China uit te breiden. Ik was snel aan het doorgroeien en kreeg de kansen om een mooie carrière bij hen uit te bouwen. Maar echt mijn eigen ding doen en zelf volledig aan het roer staan, dat kon ik daar uiteraard niet.

Toen contacteerde AIM me. Met de vraag of ik als vennoot aan boord wou komen bij een KMO, Vandapower. Ze wilden dat ik de kar trok en het ondernemerschap op mij nam.
We hebben veel samengezeten, open gesprekken gehad. De financiële structuur is erg complex. Ik vond het belangrijk om die volledig te begrijpen. AIM heeft veel moeite gedaan om alles erg duidelijk voor te stellen.
Zo’n overname is uiteraard ook een risico. Maar AIM had alles goed voorbereid. We bekeken samen een standaard-scenario, een worst-case scenario enz. Vandapower was een financieel gezond bedrijf met een goed team waarop ik kon bouwen. Ik heb dan ook vrij snel besloten om mee in het verhaal te stappen.

The proof of the pudding is in the eating uiteraard. Het gaat nu 2 jaar later goed met Vandapower. Het worst-case scenario was gelukkig niet aan de orde, integendeel, we groeien volop. Ik haal veel voldoening uit het schrijven van dit succesverhaal. Ik heb de ruimte en de vrijheid die ik belangrijk vind. Tegelijkertijd ondersteunt AIM me waar en wanneer nodig. Ik hoef me niet bezig te houden met zaken die in mijn ogen minder relevant zijn. Ik kan me daardoor volledig focussen op wat er toe doet: ondernemen en dit bedrijf laten groeien.

Stijn Uitterhaegen

Bestuurder & CEO Vandapower
stijn.uitterhaegen@vandapower.com

Werkervaring

Bestuurder & CEO – Vandapower
2015 – …

Director Business Dev. China & Customer Service – Barco
2010 – 2015

Management Trainee – Specialized Sales Consultant – Proximus
2007 – 2010

Opleiding

Business-to-Business Marketing Strategy – Harvard Business School
2012

Master in General Management – Vlerick Business School
2006 – 2007

Master of Electromechanical Engineering – UGent
2001 – 2006

“Dankzij AIM kan ik me volledig focussen op wat er toe doet:
ondernemen en dit bedrijf laten groeien.”

 

Uiteraard kwamen er met AIM onderhandelingen aan te pas. Deze zijn steeds erg open en transparant verlopen. Ik kan nu zeggen dat de gemaakte afspraken perfect worden nageleefd. Er is wederzijds respect en vertrouwen, we communiceren erg open met elkaar en we zoeken samen naar opportuniteiten en oplossingen. Maar ik sta aan het stuur. AIM ondersteunt en geeft advies, maar legt niet op. Ik kan me louter focussen op het ondernemen en amuseer me enorm met het uitbouwen van de groep.

“Dankzij AIM kan ik me volledig focussen op wat er toe doet: ondernemen en dit bedrijf laten groeien.”

 

Uiteraard kwamen er met AIM onderhandelingen aan te pas. Deze zijn steeds erg open en transparant verlopen. Ik kan nu zeggen dat de gemaakte afspraken perfect worden nageleefd. Er is wederzijds respect en vertrouwen, we communiceren erg open met elkaar en we zoeken samen naar opportuniteiten en oplossingen. Maar ik sta aan het stuur. AIM ondersteunt en geeft advies, maar legt niet op. Ik kan me louter focussen op het ondernemen en amuseer me enorm met het uitbouwen van de groep.

Een goed, open gesprek is de basis van alles. We maken er graag vrijblijvend tijd voor.

aim.group  | Disclaimer

Pin It on Pinterest